Hoofddoelstelling van Stichting Afric´Sanaga is het bevorderen van gezondheid en onderwijs. Na onze projecten in 2014 in Zinvié (schoolmaterialen en watervoorziening bij basisschool Ste Lucie) zijn we voor dit project nog iets verder het binnenland van Benin in gegaan. De gemeenschap van het dorp Sèdjé-Houègoudo heeft ons gevraagd ook hen te helpen, bij de ontwikkeling van gezondheidsvoorzieningen. We hebben een groot terrein van 2 hectare ter beschikking gekregen om het project te realiseren. Als we het hebben over de gemeenschap hebben we het echt over de gehele gemeenschap. Met velen droegen de dorpelingen bij aan de aanschaf van het terrein. Tijdens de ceremoniële overdracht van het terrein waren, naast Georges Alex Ambadiang en andere afgevaardigden van onze partner ADC Benin (Action Développement Communautaire), zowel de burgemeester als de koning van Sèdjé aanwezig en ook diverse lokale politieke en religieuze leiders.

Waarom een eigen voorziening?

Bij de lokale bevolking van Sèdjé is het besef groot dat gezondheidsvoorzieningen heel belangrijk zijn voor hun toekomst. Op dit moment komen er veel ziekten voor die te voorkomen en te bestrijden zouden zijn. Veel sterfte, zowel bij kinderen, moeders, als anderen kan worden voorkomen.

Nu is er geen enkele medische kliniek in de wijde omtrek van Sèdjé. Dichtstbijzijnde verpleegkundigen en artsen zijn te vinden op meer dan 15 km afstand. En over de gebrekkige rots- en zandwegen ter plaatse is het een lange tocht om die 15 km af te leggen, vooral in regenperioden. Genoeg reden om aan de slag te gaan!

Verslag

Je leest alles over de voortgang van het project in het tussentijds verslag.

Catégories de Uncategorized