23 december 2009, een drukte van belang in onze straat, een hele troep kinderen en daar bovenuit stekend een rode puntmuts.wat is daar aan de hand?

De Kerstman is gekomen om een bezoek te brengen aan de basisschool Mahoussi! Wat een feest!

Met wat vertraging vanwege de zanger die maar niet op kwam dagen werd er ipv half 4 om 5 uur begonnen met een speech van de directeur. Ik ben benoemd tot beschermvrouwe van de school (en Georges Alex als beschermheer), dus vervolgens was het woord aan mij en heb ik de viering officieel geopend. Ik speelde ook nog even voor Sinterklaas/Kerstman: om de samenwerking tussen Afric’Sanaga en Mahoussi wat kracht bij te zetten heb ik namens de stichting een grote fotolijst aangeboden met klassenfoto’s, foto’s van de donatie schoolbankjes en boeken, en de groepsfoto van leraren van Mahoussi met bestuursleden van Afric’Sanaga. Het cadeau viel goed in de smaak en ging meteen heel de speelplaats rond.

Vervolgens was het podium aan de leerlingen, met dansjes, zang en playback. Daarna ging iedereen nog meer uit zijn dak toen een echte artiest ‘Antonio, de koning van de Zékédé (een swingende afrikaanse dans)’ een paar nummers kwam zingen. Geweldig vonden de leerlingen het om een artiest die ze normaal op tv zien nu in het echt te zien!

Het feest werd pas echt compleet toen de Kerstman cadeautjes uit ging delen. Helaas waren er niet voor ieder kind cadeautjes, maar toch heb ik alleen blije koppies gezien. Dat de Kerstman een klein plastic kerstmannenmasker op had, verder totaan de capuchon van zijn kostuum opgevuld met watten als zijnde baard mocht niet deren, het was de echte kerstman!

De kinderen die 1e en 2e van hun klas waren (kerstrapport) kregen nog een extra cadeautje. Toen hen gevraagd werd of ze hun cadeautje niet wilden weggeven aan kinderen die nog niets hadden gehad, zeiden ze stuk voor stuk ‘nee, ik heb hard gewerkt, als zij ook hard werken en 1e worden krijgen zij de volgende keer een cadeau’. Reden dus voor alle leerlingen om in 2010 extra hard hun best te doen!

Na 7 uur werd er nog gedanst, werd iedereen bedankt (vooral Afric’Sanaga en de donateurs in Nederland, Belgie en elders) en helaas ,de Kerstviering was ten einde.

Namens Basisschool Mahoussi, aan u allen: vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar!

Partager :

Catégories de Uncategorized