Een watertoren in 2016, de bouw van kliniek Maia in 2018 en dan nu in 2020 de uitbreiding!

Ondanks ‘de Corona’ is 2020 voor Afric’Sanaga, onze lokale partner ADC Bénin en voor de bevolking van Sédjè dus toch een mooi jaar geworden!

Sinds eind oktober wordt er gebouwd aan personeelswoningen, een sanitairgebouw (wc´s, douches, wasruimte), een buitenkeuken en een prieel (als wachtruimte en voor voorlichtingsactiviteiten). Ook wordt er een ambulance aangeschaft. Met het oog op de toekomstige zelfvoorziening van de kliniek, en op gezonde voeding voor patiënten en familie, wordt ook een kippenhok gebouwd en wordt de plantage uitgebreid. Een flink project dus.

Dankzij grote en kleine giften en fondsen, donaties uit de opbrengst van Kringloopwinkel Sanaga in Breda, eigen activiteiten zoals benefietdiners en samenwerking met Wilde Ganzen kunnen we dit project nu door ADC Bénin uit laten voeren. Door de lockdown ging in 2020 het benefietdiner helaas niet door, de kringloopwinkel moest een paar maanden dicht en meer fondsen dan eerder hielden de hand op de knip. Toch is het gelukt een groot bedrag bijeen te vergaren. Voor onder andere de volledig uitgeruste ambulance en de startsalarissen van een arts, verloskundige, verpleegkundigen en chauffeur kunnen we nog donaties gebruiken. Dus spreek je eigen vrijgevigheid aan en doe een gift op  bankrekeningnummer (IBAN) NL84ABNA0628240597 t.n.v. Stichting Afric´Sanaga of (heel simpel, veilig en snel) via deze Tikkie: https://tikkie.me/pay/5fagtd4vqb7r7fcm5k8k (kopieer deze link en open het in je browser) . Alvast hartelijk dank!

Hieronder volgt een fotoverslag van de huidige bouwwerkzaamheden.

 

Na het graven van de fundering werd er al snel de lucht in gebouwd. Op de achtergrond zijn zowel de watertoren als de kliniek te zien.
De personeelswoningen krijgen 2 (half)ronde vertrekken, een soort torens, in de stijl van traditionele beninese huizen
De bouw van de buitenkeuken, personeelswoningen, sanitairgebouw, prieel en kippenhok. Tevens een bijeenkomst van de lokale bevolking over de benodigde plantages
Eind november 2020: kozijnen, deuren, ramen, plafonds worden geplaatst